Klingele Chocolade

Do you recognise that feeling?
That blissful moment you experience while doing something you genuinely love?
That is passion.

It all started in my kitchen, in 1995, when I put all my passion and creativity into developing my first chocolate figurines. I brought my wares round to several local shops in Ghent by bike, innocently and honestly.
I made chocolate with respect for nature and respect for human health.
Today, we still work according to the same philosophy as I did when operating out of my small kitchen. In fact, the size of the kitchen is the only thing that has changed! We carefully select the best ingredients from all over the world and melt these together with the purest cocoa.

 

Koen Klingele
Owner of Klingele Chocolade

Our philosophy

Respect

Respect

We are a close-knit group that works with respect for not only one other, our partners, suppliers and customers, but also for the farmers from whom we source our cocoa.
After all, without them this ingredient would not exist!

 
Nature

Nature

We care about each other, and also about the planet. We select the best, purely natural ingredients with the greatest respect and admiration. Additionally, we aim to keep our ecological footprint as small as possible.

 
Fairness

Fairness

We select our suppliers with the greatest care, and use Fairtrade ingredients whenever possible in support of the local cocoa farmers. Our goal is to bring a smile to your face, while also ensuring that these farmers receive adequate pay for their work.

 
People

People

Our people are passionate about their work.
They are the driving force behind Klingele Chocolade. We are proud of our employees and colleagues, and give them plenty of opportunities for development.

 
Quality

Quality

Every day we aim to raise our quality standards even higher, something we know can only be achieved through concerted and constant effort.

Our team

We are a close-knit group who work at a chocolate factory situated on the outskirts of the beautiful historic city of Ghent.
Diehard chocaholic or just someone who lives nearby, we are all equally enthusiastic about making our dream come true: making chocolate products with respect for nature and your health.

Sonja

Packaging lady

Jaimy

Production worker

Kirsty

Quality

Wendy

Customer service
& logistic

Yorick

Responsible for packaging

Eline

Sales director

Dimi

Production worker

Evy

Packaging lady

Private Label

Innovation and product development are our strong points. We are specialised in producing chocolate bars in various sizes and pralines, all in a wide range of shapes and flavours.

Each private label is a unique project for us.
Don’t hesitate to contact us.

Contact

Do you have any questions about our chocolate?
Or do you simply want to share your opinion or a moment of pure chocolate bliss? Then don’t hesitate to contact us!
We will be happy to give you an explanation or help you on your way, every day!

Klingele Chocolade nv

Noorwegenstraat 19
9940 Evergem - Belgium
T +32(0)9 258 23 58
F +32 (0)9 258 23 42
info@klingelechocolade.be

View our location at Google Maps

 

Productieverantwoordelijke (V/M)

Als productie-verantwoordelijke ben je verantwoordelijk voor de leiding van de productieafdeling en inpakafdeling en sta je in voor de realisatie van de productie objectieven en de ondersteuning van 25 gemotiveerde medewerkers.

 

Taken :

 - productie :

  • Opmaken van productieplanning aan de hand van de binnengekomen bestellingen en op basis van de voorraadlevels : je zorgt voor een correcte planning zodat de afgewerkte producten op tijd bij de klant kan geleverd worden conform de bestelling
  • Dagelijkse opvolging en bijsturing van de planning
  • Opvolgen en verbeteren van het rendement van de productieafdeling en inpakafdeling
  • Je biedt de nodige ondersteuning bij het omstellen van de productie- en inpaklijn
  • Implementeren van procesverbeteringen en oplossingen voor technische problemen zoeken
  • Samen met de kwaliteitsmedewerker nauwgezet waken over de productiekwaliteit

- personeel :

  • Als hoofd van de productieafdeling en inpakafdeling ben je een people manager die de afdelingsverantwoordelijken aanstuurt en de productiemedewerkers mee coacht.
  • Opmaken van personeelsplanning in functie van de productieplanning
  • Je werft nieuwe mensen aan.

- aankoop :

  • Managen van de stock van de grondstoffen en verpakkingen zodat er geen stockbreuken ontstaan en de productie gegarandeerd is.

- varia :

  • Dit is een niet limitatieve lijst van taken. Deze functie is nieuw.
  • Meewerken aan de implementatie van ons nieuw erp pakket (Microsoft Dynamics NAV)

 

Vaktechnische vereisten :

  • Je bent in het bezit van een diploma industrieel ingenieur, bio-ingenieur of gelijkwaardig door ervaring
  • Je hebt 2 tot 5 jaar relevante werkervaring
  • Goede kennis van NL
  • Je kan zeer goed overweg met Excel.
  • Je bent een geboren planner en kan goed organiseren.
  • Je bent cijfermatig en analytisch ingesteld
  • Kennis van Microsoft Dynamics NAV is een groot pluspunt

 

Gedragsgerichte competenties :

  • Je beschikt over een flinke dosis doorzettingsvermogen
  • Je bent een harde werker die zelf niet bang is om de handen uit de mouwen te steken
  • Je bent een gedreven persoon met zin voor werk, die sterk is op vlak van technische inzicht en die eveneens ook een people manager is.
  • Je hebt een gezonde KMO mentaliteit
  • Je bent flexibel en hebt geen 9 to 5 mentaliteit

 

Aanbod :

  • Je komt terecht in een groeiend KMO bedrijf die in 2017 de Leeuw van de export is (categorie <50 werknemers).
  • Een toffe, dynamische werksfeer en een uitgebreid takenpakket in een jonge groeiende onderneming
  • Er wordt een marktconform loon voorzien

 

Solliciteren:

Mail je cv en motivatiebrief naar info@klingelechocolade.be.
De volledige vacature is terug te vinden op de VDAB site.
Plaats tewerkstelling: Klingele Chocolade NV, Noorwegenstraat 19, 9940 Evergem.

Ben jij de persoon die we zoeken? Of ken je iemand in de omgeving die voldoet aan dit profiel?
Aarzel niet en solliciteer vandaag nog!

 



Technieker (V/M)

Bij Klingele zijn we gepassioneerd door chocolade. We proberen deze passie over te brengen naar onze klanten op een eerlijke en respectvolle manier met zowel oog voor de klant als de natuur.

Momenteel zijn wij op zoek naar een technieker met ervaring.

Taakomschrijving:

  • Je zorgt voor het vlot werken van al onze technische uitrustingen
  • Je streeft ernaar dat stilstanden vermeden worden
  • Bij problemen zorg je zo snel mogelijk voor een oplossing
  • Je helpt bij het instellen en ombouwen van machines
  • Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud en de herstellingen aan verpakkingsmachines en productiemachines
  • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de werkinstructies voor diverse machines
  • Je legt productie- en inpakmensen de technische werking uit en begeleidt hen bij het gebruik van de machines
  • Dit is een niet limitatieve lijst van taken

Profiel:

  • Je hebt een technisch diploma (A2) of je kennis is gelijkwaardig door je werkervaring, bij voorkeur elektromechanica
  • Je hebt een goede kennis van elektriciteit
  • Je hebt geen schrik om de handen uit de mouwen te steken
  • Indien nodig, ben je bereid in ploegen te werken
  • Je kan zelfstandig werken
  • Je hecht belang aan orde en netheid
  • Je werkt volgens strikte hygiëneregels die van toepassing zijn in de voedingsindustrie

Interesse?

Stuur vandaag nog jouw CV en motivatiebrief met foto door naar info@klingelechocolade.be en wie weet ben jij binnenkort wel onze nieuwe werkkracht. Vermelding in de titel van de email: “sollicitatie vacature technieker.”

 

Klingele Chocolade NV te Evergem, gelegen in industriepark "De Nest"

Klingele chocolade NV is opgericht door Koen Klingele die 22 jaar geleden in zijn eigen keuken thuis gestart is met het vervaardigen van chocolade zonder toegevoegde suiker. Vandaag vervaardigen wij onder merknaam “Balance” chocoladeproducten zonder toegevoegde suiker en onder merknaam “Chocolates from Heaven” biologische fair trade chocoloade.

Wij verdelen onze producten naar 44 landen en in september 2017 wonnen wij de award “Leeuw van de export”.

Bekijk ons bedrijfsfilmpje van 2 minuten op:https://www.youtube.com/watch?v=Qo3eEl6SbR0

Profiel :

Goede kennis van NL

Hoe ben je als persoon?:

  • Flexibel: bereid om in 2 ploegen te werken indien van toepassing
  • Eerlijk
  • Leergierig
  • Zin voor verantwoordelijkheid
  • Stressbestendig
  • Probleemoplossend denken
  • Ordelijk

Jobgerelateerde competenties :

  • Bepalen welke herstellingen aan de elektrische installatie of uitrusting nodig zijn en de defecte onderdelen opsporen
  • Toezicht houden op werkende installaties (rondes, ...)
  • Een defect of storing van elektrische oorsprong of onreglementaire situaties lokaliseren en diagnosticeren

Vereiste studies :

  • Professioneel (gerichte) bachelor (PBA)
  • TSO 3de graad: Studiegebied Mechanica - Elektriciteit
  • of gelijkwaardig door ervaring.

Werkervaring :

Beperkte ervaring ( < 2 jaar )

Contract :

  • Vaste Job
  • Contract van onbepaalde duur
  • Voltijds

Plaats tewerkstelling :

Noorwegenstraat 19, 9940 EVERGEM

Aanbod :

  • Werken in een jong en snelgroeiend bedrijf in een zeer aangename bedrijfsruimte.
  • Werken in een bedrijf die zich heeft gericht op kwaliteitsvolle chocoladeproducten.
  • Regionaal gevestigd met internationaal karakter
  • U komt terecht in een familiale omgeving waar iedereen elkaar kent
  • Contract van onbepaalde duur
  • Loon conform de marktnormen en volgens diploma


Jobstudent Inpakafdeling

Voor ons chocoladebedrijf zijn wij op zoek naar een jobstudent inpakker van chocoladeproducten waaronder pralines, tabletten en repen. Deze producten worden op een snelle, efficiënte en kwalitatieve manier verpakt.

 

Functieomschrijving:

  • Het inpakken van de verwerkte producten, zowel machinaal als manueel
  • Dataprinter instellen
  • De verpakte goederen voorzien van de juiste etiketten
  • De nodige documenten invullen waaronder de inpakfiche
  • Afgewerkte goederen in rekken zetten
  • Indien nodig inspringen waar hulp nodig is, ook productie
  • Oplossen van kleine verpakkingsproblemen
  • Op het einde van de dagtaak de verpakkingsruimte op orde brengen

 

Profiel:

  • Goede kennis van NL
  • Je bent een harde werker
  • Je vindt kwaliteit belangrijk
  • Telkens een vaste dag in de week beschikbaar

 

Periode:

  • Wij zoeken jobstudenten die één of meerdere (vaste) dagen per week kunnen werken, dit in vroege en/of afwisselend late ploeg. Vroege ploeg: maandag tot donderdag: 6u tot 14.30u, vrijdag: 6u tot 12.30u - Late ploeg: maandag tot donderdag: 11u-19.30 u, vrijdag: 11u tot 17.30u.

 

Persoonsgebonden competenties

  • Leervermogen hebben
  • Samenwerken als hecht team
  • Zelfstandig werken
  • Regels en afspraken nakomen
  • Zin voor nauwkeurigheid hebben
  • Omgaan met stress

 

Vereiste studies

Geen specifieke studievereisten

 

Talenkennis

  • Nederlands (zeer goed)

 

Werkervaring

Geen ervaring

 

Contract

  • Studentenjob
  • Contract van bepaalde duur
  • Voltijds
  • 2 ploegenstelsel

 

Plaats tewerkstelling

Klingele Chocolade: Noorwegenstraat 19 9940 EVERGEM

 

Aanbod

Vakantiejob voor studenten



Spontane sollicitatie

Spontaan solliciteren kan altijd. Stuur een e-mail met CV en motivatiebrief naar info@klingelechocolade.be.

Wij houden uw gegevens bij en contacteren u van zodra wij een geschikte job voor u hebben.

Alvast bedankt voor uw interesse in Klingele Chocolade!

Jobs

Klik op één van onze huidige vacatures voor alle informatie:

Productieverantwoordelijke (V/M)
Technieker (V/M)
Jobstudent Inpakafdeling
Spontane sollicitatie

Solliciteren?

Stuur een e-mail met CV en motivatiebrief naar info@klingelechocolade.be met vermelding van de specifieke vacature.

Klingele Chocolade
Whoops, your web browser is unsupported :(

klingelechocolade.be works with a wide range of browsers. However, if you'd like to use many of our latest and greatest features, please upgrade to a modern, fully supported browser. Find the latest versions of our supported browsers below:

 

Google Chrome

 

Mozilla Firefox

 

Apple Safari

 

Microsoft Internet Explorer

Why should I upgrade?

Surfing the Web on an old browser can be a lot like running a steam engine along the tracks of a bullet train--it may still work, but it doesn't take advantage of the speed and security of the new technology. A new, updated browser will crash less, load your pages much faster and be more secure from virus and malware attacks.